הון סיכון או Angel Investing

אם יש לך רעיון לסטארט-אפ טכנולוגי, אולי אתה תוהה איך לממן אותו. אמנם אפשר לקבל מימון ראשוני מחברים ובני משפחה, אבל אם לחברה שלך יש יותר פוטנציאל מזה, תזדקק להשקעה חיצונית. במאמר זה, אנו בוחנים את שתי הדרכים העיקריות שבהן סטארטאפים יכולים לקבל מימון: הון סיכון או השקעות מלאכים. איזה מהם מתאים לך? אנו בודקים את ההבדלים העיקריים בין שני סוגי המימון הללו ועוזרים לך להחליט איזה מהם מתאים לך ולעסק שלך.

מהו הון סיכון?

הון סיכון (VC) מגיע מקומץ קרנות שמשקיעות בחברות בשלבים מוקדמים בסיכון גבוה בתמורה להון עצמי. החברות שמקבלות מימון הן סטארטאפים שעדיין לא מייצרים הכנסות, זקוקות להמשך פיתוח מוצר, ויש להן מעט בטחונות. השקעות הון סיכון אינן הלוואות, אלא השקעות מבוססות הון, כלומר חברות ההון סיכון יקבלו אחוז מההון העצמי בחברה שלך אם יחליטו לממן את העסק שלך. מימון הון סיכון יכול לנוע בין 250,000 דולר למיליון דולר. חשוב לציין שבעלי הון סיכון מממנים סטארטאפים רק כשהם בשלב מוקדם לפני שהעסק הוכיח את עצמו. הון סיכון ישקיעו בחברה שלך עוד לפני שיש לה מוצר או מצאה לקוחות. הם מהמרים שהרעיון שלך יצליח. משקיעי הון סיכון משקיעים בדרך כלל בחברות בעלות פוטנציאל צמיחה גבוה. לכן, אם הסטארט-אפ שלכם פותר בעיה שיש לכולם, למשל, אם הסטארט-אפ שלכם הוא מלכ"ר שעוזר לאנשים נזקקים אין זה סביר למשוך הון סיכון. מימון הון סיכון הוא אידיאלי עבור מייסדים שרוצים ללכת במסלול המסורתי של עמק הסיליקון של בניית חברה. הון סיכון יחפשו חברות שייצרו תשואה גדולה על השקעתם, מה שאומר בדרך כלל שהם רוצים למכור את החברה תמורת סכום כסף גדול.

מהי Angel Investing?

משקיעים מלאכים עשויים להיות יחידים או קבוצות המשקיעים בחברות בשלבים מוקדמים בתמורה להון עצמי. בניגוד למשקיעי הון סיכון, משקיעים מלאכים אינם כבולים לקרן, ולכן הם יכולים לבצע השקעות בודדות. משקיעים מלאכים הם סוג של משקיעים לא רשמיים שמממנים עסקים בשלבי צמיחה מוקדמים. בניגוד למשקיעי הון סיכון, משקיעים מלאכים בדרך כלל משקיעים את הכסף שלהם במקום את הכסף של אחרים. זהו הבדל גדול, שכן הון סיכון מממן כסף של אנשים אחרים ולכן יש לו יותר בדיקות נאותות ודאגות רגולטוריות. ישנן שתי דרכים להשיג משקיעים מלאכים: שיחות קרות או השתתפות ב"מפגש משקיע מלאך". משקיעים מלאכים בדרך כלל מממנים חברות שאין להן רעיון או מוצר חזק מספיק כדי להשיג הון סיכון. בניגוד להון סיכון, משקיעים מלאכים לא מחפשים תשואה עצומה על כספם. במקום זאת, הם מחפשים לבנות פורטפוליו של חברות מצליחות שיספק להם זרם הכנסה צנוע אך עקבי.

היתרונות של מימון הון סיכון

- הרבה אפשרויות: אם אתה מנסה לגייס סבב מימון, יהיו לך הרבה אפשרויות לבחירה. עם כל כך הרבה משקיעים בחוץ, סביר להניח שתמצא קרן שגם עונה על הצרכים שלך וגם שאתה אוהב לעבוד איתה.

- מומחיות פנימית: לחברות הון סיכון יש מומחים בצוות שיכולים לעזור לך בכל דבר, החל מגיוס עובדים ועד שיווק המוצר שלך. תהיה לך גישה למומחים האלה ותוכל להתקשר אליהם בכל פעם שתצטרך עזרה.

- גישה להון: חברות הון סיכון מחפשות כל הזמן עסקאות מצוינות. אם הסטארט-אפ שלך הוא אחת מהעסקאות האלה, אתה יכול לקבל גישה למימון הון סיכון במהירות.

החסרונות של מימון הון סיכון

- סיכון גבוה: בתמורה למימון החברה שלך, איש הון סיכון ידרוש כמות גדולה של הון עצמי. המשמעות היא שאם הסטארט-אפ שלכם יצליח, לא תהיו הבעלים של חלק גדול מהחברה. סביר להניח שמשקיע ההון סיכון יהיה הבעלים של רוב החברה שלך, כך שלא תוכל להתעשר מהרעיון שלך.

- בקרת משקיעים: אם תחליט לקחת מימון הון סיכון, תצטרך לוותר על הרבה שליטה. משקיעי הון סיכון בדרך כלל דורשים מושבים במועצת המנהלים שלך, מה שאומר שהם יהיו בעלי דעה בכל החלטה חשובה שהחברה שלך מקבלת.

החסרונות של מימון הון סיכון

- סיכון גבוה: בתמורה למימון החברה שלך, רוב הון סיכון ידרשו כמות גדולה של הון עצמי. המשמעות היא שאם הסטארט-אפ שלכם יצליח, לא תהיו הבעלים של חלק גדול מהחברה. סביר להניח שחברות הון סיכון יהיו הבעלים של רוב החברה שלך, כך שלא תוכל להתעשר מהרעיון שלך. - מחויבות לזמן: אם תחליט לגשת למימון הון סיכון, היה מוכן להשקיע זמן רב ביצירת נטוורקינג והצעת הרעיון שלך למממנים פוטנציאליים. זה יכול לקחת חודשים כדי למצוא את המשקיע הנכון ולבצע עסקה. - בקרת משקיעים: אם תחליט לקחת מימון הון סיכון, תצטרך לוותר על הרבה שליטה. חברות הון סיכון בדרך כלל דורשות מושבים במועצת המנהלים שלך, מה שאומר שלהן תהיה השפעה על כל החלטה חשובה שהחברה שלך מקבלת.

היתרונות של Angel Investing

- מהיר: בניגוד לחברות הון סיכון, משקיעים מלאכים מקבלים לעתים קרובות את החלטות המימון שלהם במהירות. זה אומר שאתה יכול לעשות פיץ' בודד ולקבל מימון תוך כמה שבועות.

- ללא הון עצמי: בניגוד לבעל הון סיכון, משקיע מלאך לא ייקח אחוז גדול מהחברה שלך. לא תצטרך לוותר על הון בכלל.

- אין מקום חריצות: בניגוד למשקיעי הון סיכון, משקיעים מלאכים לא עושים הרבה בדיקות נאותות. המשמעות היא שלא תצטרכו לדלג בין חישוקים כדי לקבל מימון.

- אין דאגות רגולטוריות: בניגוד למשקיעי הון סיכון, משקיעים מלאכים לא צריכים לדאוג לגבי ציות לרגולציה. המשמעות היא שלא תצטרכו לדלג דרך חישוקי רגולציה כדי לקבל מימון.

החסרונות של השקעות אנג'ל

- מעט אפשרויות: בעוד שחברות הון סיכון רבות פתוחות לממן את הסטארט-אפ שלך, רק קומץ משקיעים מלאכים מוכנים להשקיע בחברות בשלבים מוקדמים. אם אתה מחפש מימון, ייתכן שתצטרך ללכת לכמה משקיעים מלאכים לפני שתמצא אחד שמוכן להשקיע.

- אין מומחיות: למשקיעי אנג'ל אין מומחים פנימיים שיכולים לעזור לחברה שלך להצליח. הם פשוט אנשים שיש להם כסף להשקיע והם מוכנים להכניס אותו לחברה שלך.

- אין גישה ישירה להון: בניגוד למשקיעי הון סיכון, למשקיעים מלאכים אין קרן. המשמעות היא שתצטרך לעבור תהליך ארוך כדי לקבל מימון ממשקיע מלאך.