המדדים הנפוצים ביותר בשוק המניות?

שוק המניות נתפס לעתים קרובות כמקום של אנשים עשירים להשקיע את כספם ולהתעשר. עם זאת, שוק המניות אינו רק להתעשר במהירות. שוק המניות כרוך בסיכון, וזה אומר שאתה יכול להפסיד את הכסף שלך. עם זאת, אם אתה יודע מה אתה עושה, זו גם דרך מצוינת להגדיל את הכסף שלך לאורך זמן. המפתח להשקעה נבונה הוא ידע ומחקר. לדעת אילו מניות יצליחו בעתיד ואילו לא שוות את הזמן שלך הוא ההבדל בין להפסיד כסף או להרוויח אפילו יותר. ישנם מספר סוגים שונים של מדדים בשוק המניות שעוזרים למשקיעים לקבוע אילו מניות צפויות להניב ביצועים טובים בקרוב. לכל מדד יש את המטרה שלו, אבל כולם משמשים כאינדיקטורים לביצועים של מניות מסוימות בעתיד. להלן כמה מהמדדים הנפוצים ביותר בהם משתמשים משקיעים בעת החלטה על אילו מניות לקנות:

המדדים הנפוצים ביותר

ישנם מספר מדדים שכדאי לדעת כאשר משקיעים במניות. המדדים הנפוצים ביותר כוללים את יחס המחיר לרווח (PE), יחס מחיר למכירות או יחס מחיר לרווח (PSR), תשואת הדיבידנד, מדד תאגיד המחקר הכלכלי (ERC) והממוצע נפח נסחר ליום (ATVD). כל המדדים הללו שימושיים כדי לעזור לך להחליט באילו מניות להשקיע. הבנת כל אחת מהן וכיצד היא פועלת תעזור לך לבחור את המניות הטובות ביותר עבור אסטרטגיית ההשקעה שלך. ישנם גם מדדים רבים אחרים, אך אלו הם המדדים הנפוצים ביותר בשימוש על ידי משקיעים כדי להחליט באילו מניות להשקיע. כל אחד מהם מציע נקודת מבט שונה על החברה, כך שתוכל להשתמש בכולם יחד כדי להחליט אם מניה מסוימת היא השקעה טובה.

יחס מחיר לרווח (PE)

יחס מחיר לרווח (PE) הוא אחד המדדים הנפוצים ביותר בעת השקעה במניות. זהו חישוב פשוט שמשתמש במחיר המניה הנוכחי של מניה וברווח למניה כדי לקבוע אם המניה מוערכת מעל או נמוך. יחס ה-PE מכונה גם יחס מחיר-רווחים, מכפיל רווחים או יחס P/E. יחס מחיר-רווח מחושב על ידי חלוקת מחיר המניה הנוכחי ברווח למניה (EPS). זה יכול להיחשב גם כעל מה שתשלם לכל דולר של רווחים. יחס ה-PE שימושי מכיוון שהוא עוזר למשקיעים לקבוע אם מניה מוערכת מעל או נמוך. לדוגמה, לחברה עשוי להיות יחס PE של 25, כלומר מחיר המניה הנוכחי הוא 25 דולר והרווח למניה הוא 1 דולר. זהו יחס PE של 25, מה שאומר שהחברה מוערכת כיום יתר על המידה. אתה רוצה לחפש מניות עם יחסי PE בין 10 ל-15, מכיוון שמשמעות הדבר היא שהן מוערכות בחסר ובעלות פוטנציאל לעלות במחיר לאורך זמן.

יחס מחיר למכירה או יחס מחיר לרווח (PSR)

מדד פופולרי נוסף בקרב משקיעים הוא יחס מחיר למכירות (PSR) או יחס מחיר לרווח (PE). יחס זה משווה את מחיר המניה הנוכחי למכירות שנתיות. ה-PSR דומה ליחס ה-PE, אך במקום להשתמש ברווח למניה כמכנה, הוא משתמש במכירות שנתיות. יחס זה מחושב על ידי חלוקת מחיר המניה הנוכחי במכירות שנתיות. משקיעים משתמשים לעתים קרובות במדד זה כדי לקבוע אם מניה מוערכת בחסר או מוערך יתר על המידה והאם מדובר בהשקעה טובה. כמו יחס ה-PE, ה-PSR שימושי מכיוון שהוא עוזר למשקיעים לקבוע אם המניה מוערכת בחסר או מוערך יתר על המידה. לדוגמה, לחברה עשוי להיות PSR של 4, כלומר מחיר המניה הנוכחי הוא 4 דולר והמכירות השנתיות הן 100 דולר. זהו PSR של 4, מה שאומר שהחברה כרגע מוערכת בחסר ויש לה פוטנציאל לעלות במחיר לאורך זמן. אתה רוצה לחפש מניות עם PSR בין 2 ל-4, מכיוון שמשמעות הדבר היא שהן מוערכות בחסר ובעלות פוטנציאל לעלות במחיר לאורך זמן.

תשואת הדיבידנד

תשואת הדיבידנד היא עוד מדד שימושי בכל הנוגע להשקעה במניות. מדד זה מחושב על ידי חלוקת הדיבידנד השנתי במחיר המניה הנוכחי. זה עוזר לך לקבוע אם המניה היא השקעה טובה לטווח ארוך ואם היא תגדל עם הזמן. כמו יחס ה-PE, תשואת הדיבידנד שימושית מכיוון שהיא עוזרת לך לקבוע אם מניה מוערכת מעל או נמוך ואם זו השקעה טובה לטווח ארוך. לדוגמה, לחברה עשויה להיות תשואת דיבידנד של 3%, כלומר הדיבידנד השנתי הוא 3 דולר למניה ומחיר המניה הנוכחי הוא 100 דולר. זוהי תשואת דיבידנד של 3%, מה שאומר שהמניה מוערכת כעת יתר על המידה, אבל היא גם משלמת לך דיבידנד. אתה רוצה לחפש מניות עם תשואת דיבידנד בין 1 ל-5%, מכיוון שמשמעות הדבר היא שהן מוערכות בחסר ובעלות פוטנציאל לעלות בערכן לאורך זמן.

מדד תאגיד המחקר הכלכלי (ERC).

מדד תאגיד המחקר הכלכלי (ERC) הוא מדד נוסף שניתן להשתמש בו בעת השקעה במניות. כמו יחס ה-PE, מדד זה משתמש במחיר המניה הנוכחי וברווחים למניה כדי לקבוע אם מניה מוערכת מעל או נמוך. כמו יחס ה-PE, מדד ה-ERC שימושי מכיוון שהוא עוזר למשקיעים לקבוע אם המניה מוערכת בחסר או מוערך מדי. לדוגמה, לחברה עשויה להיות ERC של 25, כלומר מחיר המניה הנוכחי הוא 25 דולר והרווח למניה הוא 1 דולר. זהו ERC של 25, מה שאומר שהחברה מוערכת כעת יתר על המידה ועשויה לרדת בערכה לאורך זמן. אתה רוצה לחפש מניות עם ERCs בין 10 ל-20, מכיוון שזה אומר שהן מוערכות בחסר ובעלות פוטנציאל לעלות בערכן לאורך זמן.

הנפח הממוצע הנסחר ליום

הנפח הממוצע הנסחר ליום הוא מדד שימושי בעת השקעה במניות. מדד זה מחושב על ידי חלוקת הנפח היומי הממוצע של המניות הנסחרות במחיר המניה הנוכחי. זה עוזר לך לקבוע אם מניה היא השקעה טובה ואם היא תגדל בערכה עם הזמן. כמו יחס ה-PE, הנפח הממוצע הנסחר ליום שימושי מכיוון שהוא עוזר לך לקבוע אם מניה מוערכת מעל או נמוך ואם היא טובה הַשׁקָעָה. לדוגמה, לחברה עשוי להיות נפח נסחר ממוצע ליום של 100,000 מניות ומחיר מניה נוכחי של 100 דולר. זהו נפח נסחר ממוצע ליום של 100,000 מניות, מה שאומר שהמניה הייתה מאוד פעילה וסביר להניח שהיא השקעה טובה. אתה רוצה לחפש מניות עם נפח נסחר ממוצע ליום של 50,000 מניות או יותר, שכן המשמעות היא שהן מוערכות בחסר ובעלות פוטנציאל לעלות בערכן לאורך זמן.

סיכום

שוק המניות הוא מקום מצוין להשקיע בו את הכסף שלך, אבל חשוב גם להכיר את האפשרויות שלך בכל הנוגע למדדים. הבנת המדדים השונים תעזור לך לבחור את המניות הטובות ביותר עבור אסטרטגיית ההשקעה שלך. כמו יחס ה-PE, ה-PSR שימושי מכיוון שהוא עוזר למשקיעים לקבוע אם המניה מוערכת בחסר או מוערך יתר על המידה. לדוגמה, לחברה עשוי להיות PSR של 4, כלומר מחיר המניה הנוכחי הוא 4 דולר והמכירות השנתיות הן 100 דולר. זהו PSR של 4, מה שאומר שהחברה כרגע מוערכת בחסר ויש לה פוטנציאל לעלות במחיר לאורך זמן. ישנם גם מדדים רבים אחרים, אך אלו הם המדדים הנפוצים ביותר בשימוש על ידי משקיעים כדי להחליט באילו מניות להשקיע. כל אחד מהם מציע נקודת מבט שונה על החברה, כך שתוכל להשתמש בכולם יחד כדי להחליט אם מניה מסוימת היא השקעה טובה.